تغذیه 🥗

9 تغذیه سالم برای پیشگیری از دیابت

خوراکی‌های مفید برای پیشگیری از دیابت

دیابت از بیماری‌های مهم دستگاه ایمنی است که در صورت عدم رعایت در خوراک، ممکن است پدید بیاید و یا درصورتی‌که وجود داشته باشد، وضعیت بدتر و شدیدتری به خود بگیرد. تغذیه برای پیشگیری از دیابت، نقش بسیار مهم دارد. اگر بدانید که چه تغذیه‌ای داشته باشید، مشکل دیابت شما حل خواهد شد.

ما در این مقاله به دنبال این هستیم که خوراکی‌های مفید برای پیشگیری از دیابت معرفی کنیم. بر همین اساس، نقش آجیل‌های مفید، میوه‌ها، سبزیجات و دمنوش‌­ها را در درمان و پیشگیری دیابت بررسی می‌کنیم.

فهرست مطالب

آجیل­‌های مفید برای دیابت

آجیل‌ها از خوراکی‌های بسیار مفید برای سلامتی بدن هستند. اگر هنوز هم در فکر این هستید که برای جلوگیری از دیابت چی بخوریم، یکی از گزینه‌های مهم پیش روی شما، مصرف آجیل‌های مفید است.

آجیل می‌تواند سرعت قند خون شما را به آهستگی بالا ببرد و به آهستگی پایین بیاورد. این کار می‌تواند از افتادن ناگهانی قند خون شما جلوگیری کرده و شما نیاز به خوردن شیرینی‌جات پیدا نکنید.

مصرف بادام معمولی و بادام‌هندی در 5 وعده در یک هفته، می‌تواند سلامت قلب و سوخت‌وساز بدن را تأمین کرده و از بروز دیابت، پیشگیری کند.

اکثر بیماران قندی و دیابتی نوع 2، به بیماری قلبی دچار می‌شوند. اما در تحقیقات اخیر ثابت‌شده است که مصرف مغزی جات و آجیل می‌تواند تا 34 درصد مرگ‌ومیرها را کم کند.

در خصوص اینکه چه آجیل‌هایی برای دیابت مفید هستند قبلا مفصل صحبت کرده‌ایم، در این رابطه می‌توانید مقاله آجیل‌های مفید برای دیابت را بخوانید.

میوه و سبزیجات و درمان دیابت

برای پیشگیری از دیابت در طب سنتی، توصیه اکید به مصرف میوه و سبزی شده است. اما نکات مهمی در این مورد باید رعایت شود.

اگر به دنبال این هستید که برای قند خون چی نخوریم یا چه چیزی بخوریم، باید بگوییم که مصرف سبزیجات و میوه‌­ها را جدی بگیرید. خوردن برخی از میوه­‌جات می‌­تواند شما را به دیابت نزدیک کند و برخی نیز می‌­تواند از بروز این بیماری، جلوگیری بعمل آورد.

برای مثال، خوردن هندوانه به دلیل میزان قند بالا، برای بیماران قندی، اصلا مناسب نیست. همچنین مصرف بی رویه خرما، می­تواند ایجاد دیابت کند. اما خوردن انواع سیب و انبه و هلو و بسیاری از مرکبات، منجر به کم شدن قند خون می­شود. استفاده از اکثر سبزیجات نیز، منجر به کاهش قند خون می­شود.

در ادامه با کمک منابع مفید سلامتی مانند سایت Healthline.com به معرفی میوه‌های مفید برای پیشگیری و درمان دیابت می‌پردازیم.

توت‌ها

ازآنجایی‌که توت‌ها سرشار از انواع ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند برای کنترل قند خون، انتخابی مفید محسوب می‌شوند.

سیب

میوه سیب سرشار از فیبر محلول و ترکیباتی مانند کورستین، اسید گالیک و اسید کلروژنیک است. این ترکیبات می‌توانند برای کاهش قند خون و یا پیشگیری از آن مفید باشند. (منبع)

زرشک

زرشک یکی از میوه‌های دارویی مفید برای درمان و پیشگیری از دیابت است. پیرامون خواص زرشک برای قند خون پیش‌تر مقاله جامعی را در سایت باغ ایران منتشر کرده‌ایم، برای مطالعه این مقاله لطفا به پست زرشک و دیابت مراجعه نمایید.

عناب

عناب ازجمله میوه‌های بسیار مطرح در زمینه پیشگیری از دیابت است. پیشنهاد می‌کنیم پست خواص عناب برای دیابت را بخوانید تا با طریقه مصرف این میوه برای پیشگیری از دیابت آشنا شوید.

همچنین توصیه می‌کنیم حتما مقاله حبه عناب چیست را بخوانید تا با یکی از فرآورده‌های مهم عناب که جایگزین قندهای مصنوعی بوده و برای سلامتی بدن مفید است آشنا شوید.

بامیه

بامیه ترکیباتی مانند پلی ساکاریدها و آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی را در خود دارد که برای کاهش قند خون مفید هستند. سال‌هاست که در کشور ترکیه از دانه‌های بامیه برای درمان طبیعی دیابت استفاده می‌کنند. (منبع)

نقش نوشیدنی‌ها در پیشگیری از دیابت

بسیاری از افراد دیابتی، به‌خصوص دیابت نوع دو، همیشه به دنبال استفاده از دمنوش‌­های موثر برای کم کردن قند خون خود هستد. دمنوش‌­ها به دو دسته تقسیم می­‌شوند. برخی برای کم کردن قند خون و برخی برای پیشگیری از ابتلا به قند خون هستند.

چای معمولی با داشتن آنتی اکسیدان­های قوی، جلوی افزایش قند خون را می‌­گیرد. چای سبز نیز برای بیماران دیابتی نقش کنترل کنندگی دارد.

دمنوش بابونه از دمنوش‌­های موثر در دیابت عصبی است. دمنوش زنجبیل می­‌تواند نقش احساس نیاز به انسولین را کمتر کند. همچنین چای ترش و ریبوس و دمنوش نعنا هم، هر کدام نقش موثری در کنترل دیابت دارند.

در ادامه با کمک منابع معتبر سلامتی در سطح جهان مانند سایت Healthline به معرفی برخی از چای‌های مفید برای کاهش سطح قند خون می‌پردازیم.

چای سبز

وجود ترکیباتی مانند اپی گالوکاتچین گالات در چای سبز باعث جذب گلوکز به سلول‌های ماهیچه‌ای اسکلتی می‌شود و این می‌تواند سطح قند خون را پایین بیاورد. (منبع)

همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز می‌تواند احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهد. (منبع)

برای بهره‌مندی از مزایای چای سبز در زمینه درمان و یا پیشگیری از دیابت، می‌توانید روزانه 3 تا 4 فنجان چای سبز میل نمایید.

چای سیاه

وجود ترکیبات گیاهی قوی مانند تافلاوین و تئاروبیگین در چای سیاه باعث شده تا این چای خواص ضد دیابتی داشته باشد. (منبع)

مطالعاتی روی 24 نفر که برخی پیش دیابت داشتند انجام شد که نتایج حاکی از آن بود چای سیاه باعث کاهش قند خون شده است.

مصرف 3 الی 4 فنجان چای سیاه برای بهره‌مندی از خواص ضد دیابتی این چای در طول روز توصیه می‌شود.

نوشیدن چای شیرین نشده برای سلامتی همه، به‌ویژه برای افراد مبتلا به دیابت، بهترین است. اگر می‌خواهید بدون اضافه کردن شکر به چای خود طعم بدهید، کمی لیمو یا کمی دارچین را امتحان کنید.

چای زردچوبه

کورکومین یکی از اجزای فعال زردچوبه است که برای کاهش قند خون مفید هست. یک بررسی در سال 2020 بر روی انسان و حیوان نشان داد که مصرف کورکومین باعث کاهش سطح قند خون و کاهش چربی خون می‌شود. همچنین این بررسی نشان داد که مصرف کورکومین برای بهبود عملکرد کلیه‌ها هم می‌تواند مفید باشد. (منبع)

چای بادرنجبویه

تحقیقات نشان می‌دهد که روغن‌های ضروری بادرنجبویه ممکن است به تحریک جذب گلوکز و مهار سنتز گلوکز در بدن کمک کنند و منجر به کاهش سطح قند خون شوند. (منبع)

مطالعه‌ای که توسط محققان ایرانی روی 62 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد، نشان داد که مصرف روزانه 700 میلی‌گرم کپسول عصاره بادرنجبویه به مدت 12 هفته به‌طور قابل توجهی قند خون ناشتا، HbA1c، فشار خون، سطوح تری گلیسیرید و نشانگرهای التهاب را در مقایسه با گروه دارونما کاهش می دهد. (مشاهده کامل تحقیقات)

اگرچه این نتایج امیدوارکننده هستند، اما مشخص نیست که آیا نوشیدن چای بادرنجبویه همان تأثیر را بر سطح قند خون دارد یا خیر.

درنهایت به این نکته توجه داشته باشید که برخی از نوشیدنی‌های گیاهی ممکن است با داروهای دیابت تداخل داشته باشند، بنابراین مهم است که قبل از افزودن هر نوع چای و یا دمنوش جدید به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید.

برای جلوگیری از دیابت چی نخوریم؟

تا اینجا گفتیم که برای جلوگیری از دیابت چی بخوریم، حالا وقت آن شده که در ادامه به‌صورت مختصر خوراکی‌هایی را معرفی کنیم که برای پیشگیری از دیابت نباید آن‌ها را مصرف کنیم.

  • از زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه اجتناب کنید.
  • مصرف قندهای مصنوعی را به حداقل برسانید و حتی بهتر است از جایگزین‌های قند برای چای استفاده کنید.

به‌عنوان یک قاعده کلی باید بدانید هر چیز شیرینی که قند طبیعی گلوکز یا فروکتوز داشته باشد، می­‌تواند در بالا رفتن قند خون موثر باشد و نباید خورده شود. اگر هم اصرار به خوردن آن دارید، باید میزان کم و مشخصی از آن، مصرف کنید.

به‌صورت کلی برای پیشگیری از دیابت در مصرف قندها زیاده‌روی نکنید، ازطرفی با مصرف متعادل مواردی که معرفی شد، همواره قند خون خود را در سطح مناسبی نگهدارید. مصرف مناسب آب و ورزش نیز برای حفظ سلامتی مهم است.

جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی خوراکی‌هایی پرداختیم که برای تنظیم قند خون و پیشگیری از دیابت مفید است. امیدواریم با رعایت رژیم غذایی سالم، همواره سالم و تندرست بمانید.

باغِ ایران، حامی سلامتی ایرانیان 💚

نوشته های مشابه

3 دیدگاه در “9 تغذیه سالم برای پیشگیری از دیابت

  1. مهین گفت:

    ایشالا که هیچ بیماری نباشه چون دیدم چقدر مریضی ها بده خودم دنبال پیشگیری از بیماری هام و خوشحال شدم دیدم برای اینکه چی بخوریم دیابت نگیریم یه مقاله کامل نوشتین.واقعا ممنونم از همه مطالب خوبی که برای ما میذارین

  2. محمد علی گفت:

    انبه ضرر داره نوشتین بخورین 😐

    1. باغ ایران گفت:

      سلام و درود
      وقت بخیر
      محتوای سایت نه تنها توسط یک تیم تخصصی نوشته میشه، بلکه پس از تالیف، توسط تیم دیگری بازبینی و صحت سنجی هم میشه.
      اینکه انبه شامل قند طبیعی هست دلیل بر این نیست که برای دیابت مضر باشه. به عنوان مثال عناب هم قند طبیعی داره و حتی ما خودمون محصول حبه عناب رو در سایتمون به عنوان جایگزین قند می فروشیم، اما این میوه علیرغم قند طبیعی که داره و شیرینه، برای تنظیم قند خون مفیده و خیلی از افراد مبتلا به دیابت این محصول رو بنا به توصیه پزشکشون از ما تهیه می کنند.
      در ادامه چند منبع میارم از سایت های مختلف ایرانی که در خصوص مفید بودن انبه برای دیابت نوشتن:
      سایت دکتر سلام:
      https://www.hidoctor.ir/52020_%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D9%86%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%A8.html/
      سایت اسنپ فود:
      https://blog.snappfood.ir/%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87-%D9%85%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C-%D9%87%D8%A7/
      سایت دکتر جواهریان:
      https://drjavaherian.com/fa/news/Nutritional-benefits/Mango-effect-on-blood-glucose-and-blood-pressure.html
      البته باز هم اگر شما دیابت دارید باید از دکترتون مشورت بگیرید و مطالب سایت ما به هیچ عنوان حکم نسخه یا تجوز رو نداره و صرفا برای آگاهی و اطلاع رسانی تقدیم میشه. با این حال خواستم بدونید چون بحث سلامت مردم در میان هست ما حساسیت زیادی در تولید محتوا داریم و مطالب پس از صحت سنجی کامل، منتشر میشن.
      همچنین طبیعتا نسخه هر شخص مبتلا به دیابت با شخص دیگر متفاوته.
      امیدوارم تونسته باشم پاسخ کاملی تقدیمتون کنم.
      با آرزوی سلامتی و تندرستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *