تفاوت برنج هاشمی و طارم چیست؟ کدام را بخریم؟
اگر تاکنون به دنبال تهیه برنج اصل شمال رفته باشید، حتماً نام برنجهای طارم و هاشمی را شنیدهاید. احتمالاً برایتان این سؤال پیشآمده باشد که تفاوت برنج هاشمی و طارم چیست و کدامیک بهتر است.
در این مقاله به مقایسه برنج هاشمی و طارم پرداختهایم تا دقیقاً با تفاوت میان این دو نوع برنج آشنا شوید و درنهایت در خرید خود، بهترین انتخاب را داشته باشید.
فهرست مطالب
تفاوت برنج هاشمی و برنج طارم
در این مقاله قصد داریم تفاوت بین برنجهای هاشمی و طارم را برای شما شرح دهیم. هرچند که این دو گونه برنج بسیار به هم شبیه هستند. برای اینکه بتوانیم مقایسهای صحیح داشته باشیم، ابتدا باید با هرکدام از آنها آشنا شویم و ویژگیهایشان را بدانیم:
برنج هاشمی
برنج هاشمی برای اولین بار در دهه 60 در روستایی به نام چاپارخانه واقع در استان گیلان کشت شد. اولین کشاورزی که برنج هاشمی را کاشت فردی به نام یوسف هاشمی بود. به همین دلیل نام هاشمی برای همیشه بر روی اینگونه برنج باقی ماند.
از ویژگیهای ظاهری برنج هاشمی میتوان به رنگ سفید مایل به کرم و دانههای پهن آن اشاره کرد. برنج هاشمی کیفیتی بینظیر دارد. همچنین عطر فوقالعادهای در هنگام پخت از خود ساطع میکند. کشت این برنج در استان گیلان رایج است چون آبوهوای مناسبی برای رشد برنج هاشمی دارد.
برنج طارم
برنج طارم اولین بار در شهرستان طارم واقع در استان زنجان کشت شد. امروزه بیشترین میزان کشت طارم در استانهای مازندران و گیلان صورت میگیرد. برنج طارم انواع گوناگونی دارد مانند طارم محلی، طارم دم سیاه، طارم هاشمی و طارم صدری.
دانههای برنج طارم بلند و کشیده و به رنگ سفید شیری هستند. این برنج هم درست مانند برنج هاشمی از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار است و در هنگام پخت، عطر و بویی بینظیر به راه میاندازد.
مقایسه برنج هاشمی و برنج طارم
در ادامه برای درک بهتر تفاوت بین برنج طارم و هاشمی، به مقایسه دقیق این 2 نوع برنج پرداختهایم.
تفاوت در استحکام ساقهها
ساقههای برنج هاشمی استحکام بالایی دارند. این ساقهها در برابر آفاتی مثل کرم ساقه خوار مقاوم هستند. همچنین ساقههای برنج هاشمی در برابر وزش باد خم نمیشوند. ساقههای برنج طارم از استحکام کمتری برخوردارند.
تفاوت در کیفیت پخت
اولین و مهمترین تفاوت بین این دو برنج به ویژگیهای پس از پخت آن دو برمیگردد. ازآنجاییکه برنج طارم دانههایی استخوانی و محکم دارد، در حین پخت کمتر آسیب میبیند و درنهایت ظاهری کشیده و عالی و دانهدانه خواهد داشت.
برنج طارم به دلیل ظاهر مجلسی خود پس از پخت، در مهمانیهای رسمی استفاده میگردد. از طرف دیگر برنج هاشمی پس از پخت، بافتی نرمتر دارد.
تفاوت در منطقه کشت
اگرچه امروزه هر دو برنج هاشمی و طارم در استانهای گیلان و مازندران کشت میشوند ولی هرکدام به آبوهوای خاصی نیاز دارند که اگر در همان شرایط آب و هوایی تولید شوند، کیفیت برنج تولیدی بالا میرود.
برنج هاشمی بیشتر در استان گیلان کشت و تولید میگردد و با شرایط آب و هوایی این منطقه سازگارتر است. برنج طارم در شالیزارهای استان مازندران با بهترین کیفیت خود رشد میکند.
برنج هاشمی بهتر است یا برنج طارم؟
با توجه به اینکه فرق کمی بین برنج طارم و برنج هاشمی وجود دارد، انتخاب بین آنها به سلیقه شما برمیگردد. هر دو کیفیت مقبولی دارند اما در کل، برنج طارم مازندران به دلیل ساختار محکم و استخوانی دانههایش، طرفداران بیشتری دارد. برنج طارم اصطلاحاً چلوییتر از برنج هاشمی است و ظاهری رسمیتر دارد. ازاینرو طبخ آن هم بسیار راحتتر است.
برای آشنایی دقیقتر با برنج طارم، میتوانید مقاله انواع برنج طارم را بخوانید. در این مقاله از 0 تا 100، برنج طارم را معرفی کردهایم.
همچنین اگر میخواهید یک مرحله دیگر نیز در انتخاب برنج دقیقتر شوید، پیشنهاد میشود مقاله تفاوت برنج کشت اول و کشت دوم را بخوانید تا بدانید کدام برنج ارگانیکتر و سالمتر هست.
ضمنا شما میتوانید انواع محصولات ارگانیک مانند برنج، زرشک، زعفران، هل و… را از فروشگاه باغ ایران تهیه نمایید.
باغِ ایران، حامی سلامتی ایرانیان.